O nas

Predsednik Povšič Tomaž (žal pokojni)in predsednica ZDUS-a Marjeta Kožuh Novak

Društvo upokojencev Mirna je bilo ustanovljeno 4. januarja 1953.  V letu 2013 smo praznovali 60. obletnico delovanja. Prireditvi je med drugimi, prisostvovala tudi Mateja Kožuh Novak, ki nam je v imenu Zveze DU Slovenije čestitala za obletnico in nam podelila veliko zlato plaketo Zveze društev upokojencev Slovenije. Pohvalila je naše delo in dejala, da smo eno redkih društev,  ki smo tako aktivni na vseh področjih.

Cilj našega društva je, da se zavzemamo za pravice in interese upokojencev, za učinkovito reševanje socialnih vprašanj, za dvig kvalitete njihovega življenja. Skrbimo za kulturno udejstvovanje članov, za športne aktivnosti in različne dejavnosti v obliki raznih ustvarjalnih delavnic.

V društvo je bilo na dan 31.12. 2014 včlanjenih  554 članov, od tega  320 žensk in 234 moških, ki prihajamo  iz občin:  Mirna,  Šentrupert,  Mokronog,   Trebnje,  Gabrovka,  Sevnica,  Mirna Peč,  Novo mesto,  Grosuplje  in  tudi iz Ljubljane.

Naš »drugi« dom, kot ga  lahko tudi imenujemo so naši  društveni prostori v katerih se odvijajo dejavnosti društva   ( seje upravnega odbora in sekcij, druženja, merjenje krvnega tlaka in sladkorja, tu se dobivajo udeleženci ustvarjalnih del, literati skupine Vezi, igralci pikada, šahisti …). Društvo  za svoje člane organizira pohodništvo in izlete ter dvakrat na leto letovanje na morju.

Društvo je zelo aktivno saj deluje  na področju:

  • sociale in projekta starejši za starejše,
  • kulture  (MePZ, literarne skupine Vezi in dramske skupine)
  • športa (smučanje, kegljanje, pikado, balinanje, rusko kegljanje, strelstvo, ribolov, orientacijsko pohodništvo, petanka in šah)

 

V našem društvu je veliko možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa starejših. Vsakdo si lahko izbere dejavnost, ki ga veseli, zato se nam pridružite in se veselite z nami.