UGO – Dan z vnuki

Minulo soboto, 6. oktobra 2018, je bilo v športnem parku na Mirni zelo živahno, kajti Društvo upokojencev Mirna je v partnerstvu z Občino Mirna v sklopu projekta UGO (Učenje in gibanje za okolje) organiziralo druženje babic in dedkov z vnuki. Prišlo jh je približno 25.

Organizirane so bile različne aktivnosti, in sicer na ruskem kegljišču, pumptracku in na delavnici ročnih spretnosti. Opaziti je bilo iskrice v očeh otrok. Bili so navdušeni tako pri podiranju kegljev kot med vožnjo po grbinah, z zanimanjem so sledili prikazu ročnih spretnosti pri pletenju košar in izdelovanju okraskov iz papirja, volne, plastike … Nekaj posebnega je bil dogodek tudi za dedke in babice.

Prijazne medicinske sestre iz Zdravstvenega doma Trebnje so v soboto dopoldne zainteresiranim zmerile krvni tlak, preverile parametre sladkorja v krvi, ker pa je mesec oktober tudi mesec, ko se več govori o raku dojk, so veliko pozornosti posvetile tudi tej temi. Zelo koristno in pohvalno.

Aktivnosti so trajale dve uri, veselo in sproščeno vzdušje pa je kar klicalo po še. Za spomin na lepo druženje so vsi udeleženci prejeli majice z logotipom UGO.

V projektu je sodelovalo 12 prostovoljcev, ki so veseli in ponosni, da so aktivnosti uspele in da ni bilo poškodb.

besedilo in fotografije: Anica Janežič