Mešani pevski zbor

Predsednik MePZ Tone Kotar

Predsednik MePZ Tone Kotar

MePZ DU Mirna je bil ustanovljen 16. aprila 1999; takratni idejni vodja Tone Pivec je zbral 15 pevk in pevcev in zbor je pod vodstvom prve zborovodkinje Valerije Rančigaj začel z vajami in kmalu tudi z nastopi. Leta 2001 je mesto predsednika zbora prevzel Anton Kotar, ki to nalogo z veseljem opravlja še danes.

Valeriji je sledila zborovodkinja Katarina Makor, nato se je vključila Nina Cugelj, za njo  Tanja Benedik od leta 2014 dalje  pa zbor prepeva pod taktirko Diega Barriosa Rossa, ki prihaja iz Venezuele.

»Za nami je 15 lepih, nepozabnih let.  V ta namen smo izdali tudi zgoščenko. Mnogo smo prepevali v domačem kraju in bližnji okolici, gostovali smo v mnogih krajih Slovenije, sedemkrat tudi izven nje. Na teh naših glasbenih popotovanjih smo spoznali mnogo čudovitih ljudi. Najbolj smo ponosni na dvoje svojih lastnih prireditev ZA MIRNO Z LJUBEZNIJO – to bo letos že 26 prireditev na Mirni, z našimi gosti, prijatelji iz mnogih krajev Slovenije in tudi iz drugih držav in POZDRAV Z MIRNE – nastopamo po Sloveniji in tudi izven nje (bili smo v Pragi, Bogenhofnu pri Salzburgu, Monoštru, Reki, Šibeniku, Sarajevu in Banja Luki) » ponosno pove pobudnik in idejni vodja teh prireditev Anton Kotar.

Letno imajo okoli 20 nastopov na raznih prireditvah, revijah, proslavah…… Dvakrat so zastopali PZ DU Dolenjske in Bele Krajine na Republiškem srečanju PZDU. Člani društva smo ponosni na naš pevski zbor, saj nas ob različnih priložnostih vedno razveseli.

Nastop na 60-letnici društva

Nastop na 60-letnici društva