O nas

Društvo upokojencev Mirna je bilo ustanovljeno 4. januarja 1953.  V letu 2013 smo praznovali 60. obletnico delovanja. Prireditvi je med drugimi, prisostvovala tudi Mateja Kožuh Novak, ki nam je v imenu Zveze DU Slovenije čestitala za obletnico in nam podelila  veliko zlato plaketo Zveze društev upokojencev Slovenije. Pohvalila je naše delo in dejala, da smo eno redkih društev,  ki smo tako aktivni na vseh področjih.

Cilj našega društva je, da se zavzemamo za pravice in interese upokojencev, za učinkovito reševanje socialnih vprašanj, za dvig kvalitete njihovega življenja. Skrbimo za kulturno udejstvovanje članov, za športne aktivnosti in različne dejavnosti v obliki raznih ustvarjalnih delavnic.

Predsednica Barica Kraljevski

V društvo, katerega od 20.10. 2019, vodi predsednica Barica Kraljevski  je bilo na dan 12.06. 2020 včlanjenih  532 članov, od tega  315 žensk in 217 moških. Mirnčanov je 393. Veliko pa je včlanjenih tudi iz drugih krajev in sicer:  Šentruperta,  Mokronoga,   Trebnjega, Velikega Gabra,  Dobrniča, Ivančne gorice, Doba, Dol pri Litiji, Boštanja, Velike Loke, Iga,  Gabrovke,  Sevnice, Škocjana, Šentjanža, Tržišča, Krmelja, Mirne Peči,  Novega mesta,  Grosupljega  in  tudi iz Ljubljane.

Naš »drugi« dom, kot ga  lahko tudi imenujemo so naši  društveni prostori v katerih se odvijajo dejavnosti društva   ( seje upravnega odbora in sekcij, druženja, merjenje krvnega tlaka in sladkorja, tu se dobivajo udeleženci ustvarjalnih del,  igralci pikada, šahisti …). Društvo  za svoje člane organizira pohodništvo in izlete ter dvakrat na leto letovanje na morju.

Društvo je zelo aktivno saj deluje  na področju:

  • sociale in projekta starejši za starejše,
  • kulture ( Mešani pevski zbor)
  • športa ( kegljanje, pikado, balinanje, rusko kegljanje, strelstvo, ribolov, orientacijsko pohodništvo, petanka in šah)

 

V našem društvu je veliko možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa starejših. Vsakdo si lahko izbere dejavnost, ki ga veseli, zato se nam pridružite in se veselite z nami.