POHODNA POT SPEČA LEPOTICA

Društvo upokojencev Mirna je skrbnik občinske pohodne poti z imenom
Pohodna pot Speča lepotica. Zavedamo se odgovornosti in zato smo s
financiranjem občine ter seveda tudi z veliko moralno podporo našega župana poskrbeli za namestitev novih smerokazov, ki vse pohodnike usmerjajo na daljšo ali krajšo varianto pohodne poti. Z deli smo pričeli že v lanskem letu.
Igor, Vanjo, Ivo, Janez , Aco in Olga smo počistili najbolj zaraščene dele poti.
Nadaljevali smo s celovito prenovo tabel. KOPO d.o.o. se je prijazno odzval na našo prošnjo in s svojimi strokovnimi sodelavci v sodelovanju z občino izdelal kvalitetne table. Tomaž Sladič in njegova ekipa je profesionalno dodala oznake, da se res nihče ne more izgubiti. Ko je bilo vse pripravljeno, se je zgodila CORONA in kar za nekaj časa odložila nadaljevanje našega dela. Sledilo je še slabo deževno vreme, dopusti, vendar nam je uspelo. Igor, Olga, Jože in Aco smo se potrudili in na lep sončen dan so bile table postavljene. Hvala vsem za njihovo delo in prispevek k boljši označitvi in prepoznavnosti pohodne poti Speča lepotica. Zahvaljujemo se tudi prijaznim domačinom, ki so nam na svojih parcelah dovolili postaviti oznake. Čaka nas samo še malo večja akcija ponovnega čiščenja najbolj kritičnih delov poti, kar pa nam ne predstavlja večjih težav, saj bomo skupaj zmogli. Dokler bomo znali in hoteli stopiti skupaj, bomo uspešni. V naše zadovoljstvo in v dobro vseh občanov in tudi ostalih pohodnikov. Dobrodošli na novo označeni poti! Poskrbite zase in za svoje zdravje, razgibajte se, na razglednih točkah na poti pa si poglejte, kako je tudi
pri nas lepo! Povabite svoje družinske člane, prijatelje, sodelavce.

Srečno in veliko užitkov na poti!

V začetku februarja Badmintonski klub Mirna organizira tradicionalni pohod v spomin na našega sokrajana in prijatelja Matjaža Šemrova .
Zadnjo soboto v mesecu novembru bomo v spomin na našega predsednika in ljubitelja pohodniških doživetij Tomaža Povšiča organizirali pohod po krajši pohodni poti Speča lepotica. Tudi zaradi njegove velike želje po ureditvi te poti, smo se potrudili in jo uredili. Vemo, da bi bil ponosen na nas. Pričakujemo, da bo tudi ta pohod postal tradicionalen.

Tomaž in Matjaž sta pustila svoj pečat kraju z njunimi aktivnostmi na Mirni in ljubeznijo do domačega kraja in naše mirnske doline.

Tekst : Olga Škarja
Slike : Olga Škarja in Igor Zaplotnik